Ugrás a fő tartalomra

Útközben

Útközben az ember sok mindennel találkozik, és maga is sok mindent tesz. Reácsodálkozik a körülötte lévő dolgokra, észreveszi az eddig eltelt időben az összefüggéseket. Erre találtam egy szép idézetet, ami nagyon megtetszett....

{Dr. K. Annamáriától}....íme

"Az úgynevezett szerendipitás az értékes dolgok megtalálásának képességét jelenti. A szó eredete a Szerendip három hercege című tündérmeséből ered, melynek szereplői véletlenül olyan dolgokat fedeznek fel, amelyeket nem is kerestek. Én ezeket látom varázslatoknak. Nem abban az értelemben, hogy állsz, várod a csodát, és nem teszel semmit, hanem miközben egy úton haladsz, észre tudod venni a felkínálkozó lehetőségeket, tudod, hogy nem kell az egyenlet minden ismeretlenjének ismertté lennie, mert a végén így vagy úgy összeáll a megoldás."

Rácsodálkozás. Haladás. Fiegyelés. Hát, remélhetőleg utólag mindenképpen leesik a tantusz, ha így jobban tetszik, még akkor is, ha épp akkor ott nem értjük az adott helyzetet eseményt, csak haladjunk, és előbb utóbb felismerünk dolgokat. 
Nem is rossz hétvégeindítónak...

Megjegyzések