Ugrás a fő tartalomra

A Hobbit /idézetek


Elolvastam A Hobbitot-mivel ez számomra most teljesítmény, ezért ennek örömére, egy-két idézet; ime:

"Én most elmegyek a várakozás csarnokába, hogy ott üljek atyáim mellett, míg meg nem újul a világ. Mivel aranyat-ezüstöt hátrahagyok, hiszen ahová tartok, ott mit sem érnek, szeretnék barátságban válni el tőled, ezért visszavonom, minden szavamat és tettemet ott a Kapunál"

A fekete mágusról Gandalf és Elrond beszélget
"Nem telik bele sok idő- mondta Gandalf - , és biztonságosabb lesz az Erdő. Észak sokáig ment lesz attól a borzalomtól,legalábbis remélem. De azért jobban szerettem volna, ha az egész világból kikergethetjük!
- Az bizony jó lenne - mondta Elrond -,de attól tartok, erre a világnak ebben a korszakában, sőt még számos eljövendőben se fog sor kerülni."

"Szóval bizonyos értelemben mégiscsak beteljesedett az ősi dalok jóslata! - mondta Bilbó.
Hát persze! - válaszolta Gandalf - Miért ne teljesedett volna be? Ugye nem akarod mondani, hogy nem hiszel a jóslatokban, csak mert nekedis részed volt a valóra válásukban? Ugye nem képzeled, hogy minden kalandodat és megmenekülésedet a vakszerencse vezérelte, csakis és kizárólag a te kedvedért? Derék fickó vagy, Zsákos úr, és én nagyon szeretlek; de azért csak pöttöm kis lény vagy te e széles nagyvilághoz képest!
Hála az égnek! - mondta Bilbó nevetve, s azzal odakinálta a mágusnak a pipafüves köcsögöt..."

Megjegyzések