Ugrás a fő tartalomra

Kedves Ebenezer Scrooge!

Sajnálattal közöljük, hogy nem találtunk a mai napon az ön számára megfelelő munkaerőt, pedig mindenhol kerestük. De tényleg! Kerestük a réteken, virágok között, könyvtárban a gyerekrészlegen, és kerestük a szökőkutak, kocsmák környékén. Kerestük még, az ön által oly nagyra tartott irodákban is, de azokat sajnos zárva találtuk. Amennyiben megfelelne önnek, akkor a kért munkaerő küldéséhez, kérem várjon, töltsön ki még egy ürlapot, majd ismét várjon. Hogymonjda?
Az idő pénz. Mondja nekem. Azt hiszi a mi irodánk nem áll a helyzet magaslatán. Igazán megbízhatna már bennünk kedves Ebenezer Úr! Hiszen azt az egy munkaerőt, amit 31 évvel ezelőtt igényelt tőlünk is leszállítottuk. De hát lassan hétvége. Kapcsolódjon ki, próbáljon meg végre más irányt keresni, és találni valami elfoglaltságot azonkívül, hogy papírok fölött günnyed, és azt mondja, hogy még ezt ki kell számolni. Csupa szomorúság, és roszskedv. Napmentes tekintetében a szemek már szinte szürkék, és nem is igazán látni bennük mást, csak azokat a véraláfutásokat, ami beleégett a gyertya fényénél a maga tekintetébe.
Nyissa ki az ablakot. Álljon szóba emberekkel. Az élet egy megismételhetetlen kaland, és vállalja azt, hogy éppen egy együgyű fogja megszólítani az utcán. Nézzen újra egy jó társaság után. Egyáltalán mikor evett utoljára rendesen. Olyan soványnak nézett ki a múltkor, amikor személyesen küldött értem, és elmentem felvenni a rendelést az új munkaerőre.

Hadd mondjam el, hogy cégünk, az elmúlt 31 évben bámulatosan fejlődött, egészen új alkalmazásokat talál meg a beosztottat tudástárában. Egyszerűen csak telepíteni kell őket egy szék felé, és már nem is fogják azt magának garantáltan elhagyni úgy 20 évig. Garanciát viszont csak 10 évre adhatunk. Tudom, tudom, most azt mondja, hogy biztosan olyan sokat romlott az emberanyag, de biztosíthatom Ebenezer Úr, nem fog csalódni. Megcsinálják ön helyett a legtöbb munkát, sőt, maga helyett fognak gondolkodni. Nem tudom, hallott e az új masináról. Ez a masina azt tudja, hogy egy ember betelepítése a masina mellé, és még hatékonyabb a munka, az elszámolás, a kiadás és a bevétel. Egyszóval fenomenálisan megértiönnekapénzt, ne hagyja ki ezt az ajánlatot. Igen, meglehet még azért nem hallott róla, mert vidékünkönk, ezen az európai félszigeten, bizony mi áruljuk először ezt a gégpet, másnak nem igazán lesz lehetősége.

Végezetül kérve kérem, kedves Uram, legyen olyan jó, és adjon legközelebb több szenet annak a szerencsétlen alkalmazottnak. Ha nem ad szenet, akkor bizony, akarva akaratlan rögtön lefagy. Erre hangsúlyozom, nem jár garancia. Kérem tehát, hogy megfelelő hőmérséklet, és a szükséges energia számlák, úgy mint 1401 kalória bevitel legalább naponta meglegyen. Ellenkező esetben, kénytelenek vagyunk felmondani a garanciát, hiszen nem rendeltetésszerűen használta a betelepített, lenyomó gépet használó emberi alkalmazást. Megértését köszönjük, és igazán hálásak lennénk, még egyszer, hogyha nem fagyna le a rendszer többet.

További örömteli együttműködésünkben bízva:
A következő Karácsony Szellemének Humán Erőforrás Irodája


Válasz, a következő Karácsony szellemének:

Az új munkást betelepítettem, légkondit beállítottam, bár az energia takarékos üzemmódot még nem találtam. Ja Karácsonyra ne várjanak, meghívtak a rokonságba. Azt hiszem eladok egy pár életbiztosítást, vagy egy jó befektetést. Még nem tudom. De meglehet, hogy csak ott leszek velük, és engedem, hogy ott legyek, és nem az üzletemben. Köszönöm megtisztelő levelét, A múlt karácsonykor sikerült megismernem kedves családját. Borzalmas ez a posta, és csak most kaptam kézbe üzenetét. Kérem adja át szívéjes üdvözletemet a többi testvérbátyjának,
Tisztelettel. E. Scrooge!


Megjegyzések