Ugrás a fő tartalomra

Utánpótlás

Praktikus lenne azzal kezdeni, hogy a szótári megfogalmazás szerint az utánpótlás az az, ami... De nem tudom ezzel kezdeni, eddig ugyanis nem találtam erre vonatkozóan felvilágosító irodalmat, meglehet rossz polcon kerestem. Így fel kell arra készülnöm, hogy saját magam számára kell megalkotnom a fogalmat, hogy utánpótlás. Szóval. A kérdés: Mi az utánpótlás?

Számomra, a leginkább egy harci egység jutott az eszembe. Keresztyénként kicsit furcsa lehet, dehát a másik dolog amihez értek, az a történelem, így nem ígérek mást csak vért verejtéket, és könnyet/W.Churchill nyomán/.

De ne vágjunk az elejébe. Adott egy egység, az egység pedig végzi a feladatát. De úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem igazán lesz arra alkalmas, hogy teljes lehetőséggel ellássák a feladatukat. Így szükségük lesz valamire, /ami nagy valószínüséggel meg fogja őket akadályozni a feladat további olajozott ellátásában/, hogy továbbra is ellássák a feladatukat.

Ha valaki észre veszi, a közeljövőben fellépő hiányból adódó feladat fentakadást, akkor több dolog tehető. Tenni tovább a dolgukat, vállalva azt, hogy az egység egyszer csak azzal szembesül, hogy nincs tovább- maradva a katonai példánál- vagy pedig megkeresni a lehetőséget, hogy a hiány fellépését hogyan és milyen módon lehet elkerülni.

Kicsit köntörfalazott, kicsit túlcsűrött csavart. Így van ez a való életben is, nem csupán egy elképzelt szituációban. Utánpótlásra mindig szükség van, még akkor is, amikor éppen minden olajozottan működik, de éppen valaki felfigyelt a hiányra. Ha valami hiány lép fel, akkor azt pótolni kell, a keresztyén életben is. Így tehát van rá lehetőség, hogy pótoljuk.

Hogyan? Utánpótlással. Az utánpótlás az az előre megszervezett, vagy spontán létrejött cselekményreakció, amelynek beteljesülésekor, vagyis az utánpótlás tényleges megtörténtekor ismét lehetőség adódik a katonáknak arra, hogy hosszabb ideig ellássák a feladatukat, hiszen a hiány elhárult. Tehát, az utánpótlás a hiány elhárítása, és az a lehetőség, hogy az adott egység a továbbiakban is zökkenőmentesen és olajozottan végzi a dolgát.

Ez történt ma velünk. Kaptunk egy kis utánpótlást. Köszönjük anyuka.

Megjegyzések