Ugrás a fő tartalomra

30-34. A kimaradt részek helyett

HÁLA.

HÁLA

IMÁDKOZÁS

Az egész egy körforgás. Ahogy a természet körbejár, úgy jár körbe a mi kis életünk is. Néha imádkozunk, néha hálásak vagyunk, néha pedig egészen egyszerűen csak kimenekülnénk a világból, mert annyira fáj.

Ezt a körforgást éljük meg újra-meg újra. Nem azért mert akarjuk, hanem mert ez a körforgás jellemző mindenre. Úgy gondolom. Lehet, hogy tévedek kedves olvasóm. Lehet, hogy nem igaz amit leírok. Lehet, hogy tévedek, de hamarosan Virágvasárnap, és kezdődik. Kezdődik a nagyhét... Már alig várom. Nem. Nem fognak a problémáim megszűnni. Most egy kis dolgom volt, azért nem írtam, és tudod mit, kedves olvasóm, passzívvá váltam. Ha nem figyelek oda, akkor nap-nap után, a maga láthatatlan repedésein megtalálja az útját a passzivitás. Biztos, hogy ennyire egyszerű a dolog.

Ha azért hagyod ki, mert nem tudsz rá figyelni, vagyhogyha azért, mert nem akarsz. Hát nálam most mindkettő volt. És nem esett jól... Szeretnék Istenre figyelni, nem elvonulni, de ebben a világban élni.

Hálát akarok érezni, amikor sírnom kéne. Imádkozni akarok, mert hálát tudok érezni.

Nagyon sokmindent kellene leírni. De jó, ha figyelünk Istenre, ha nem hagyjuk, hogy mások befolyásolják véleményünket, hanem közvetlenül keressük meg őt. Igen, sok mindenbe képesek vagyunk kapaszkodni, de egyedül a háládatos dolgokat, csak tőle nyerhetjük el.

Most ennyi...

Közeleg........


Megjegyzések